Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Slik får du jobb som dronepilot

Droner er kommet for å bli, og mange av dem som tar dronesertifikat har lyst til å jobbe med droner. Det er mange muligheter for den som er interessert å ha droner som yrke, enten som freelancer eller som ansatt i et stort firma.

En bonde bruker drone i arbeidet på åkeren

Det finnes mange ting man må passe på dersom man velger å jobbe freelance, og ikke knytte seg til et firma som ansatt. Men før man kommer så langt er det mange som starter for seg selv, gjør litt oppdrag her og der, og etterhvert utvikler et nettverk og en portefølje som gjør det mulig for andre å se hvem du er.

Lær deg fotografering

Å fly drone handler ofte vel så mye om å ta gode bilder eller videoer. Bruk derfor tid på å lære deg bildeutsnitt, lys og bruk av redigeringsprogrammer. Du trenger ikke starte med den dyreste programvaren, men på sikt kan det være fint å investere i verktøy som kan automatisere en del prosesser, og som kan gi deg en effektiv arbeidsflyt.

Lag en portefølje

En portefølje er en samling av bilder og film som du har lyst til å vise frem. Det ligger mye gratisarbeid rundt det å lage sin første portefølje. Du må fly, ta bilder og ikke minst bruke noen timer for å redigere det hele. Mange publiserer porteføljen på Flickr.

Det kan være lurt å få inspirasjon fra andres porteføljer. For eksempel kan du sjekke Finn.no og boliger til salgs. Mange eiendomsmeglere bruker dronebilder når de skal selge hus og hytter. Se hvordan bildene er komponert, hvordan lyset er eksponert, hvilken vinkel de bruker, osv.

Oppsøk mulige arbeidsgivere

Det finnes uendelig mange arbeidsgivere som bruker droner i arbeidet sitt. Mange av dem krever at du har en utdannelse ved siden av, som for eksempel politi eller brannkonstabel. Da videreutdanner man seg som regel som droneflyger. Vil du jobbe med TV og film så kan det være at du kan få jobb uten spesiell erfaring, hvis du er en dyktig pilot.

[BAR|R]

Droner brukes mange steder i samfunnet:

  • Til å levere pakker
  • Til å transportere forsendelser mellom sykehus
  • Til å kontrollere høyspentlinjer
  • Til produksjon av film, TV, nyhetssendinger
  • Til å fotografere eiendommer i forbindelse med salg
  • Til å føre oppsyn med natur og dyr
  • Til reklameproduksjon

... og veldig mye mer. Når du er på jakt etter ditt første engasjement, så er det viktigste målet å få en fot innenfor.

Bygg nettverk

Bruk enhver mulighet til å bygge gode nettverk med andre mennesker, både potensielle kunder og potensielle arbeidsgivere. Et veldig fint sted å bygge nettverk og holde seg oppdatert i bransjen vår, er Dronebloggen på Facebook.

Og husk på: Når du har fått drømmejobben, flyr verdens feteste drone og har et godt miljø hvor du kan utvikle deg som droneflyger - ikke glem hvem du selv har vært, når du møter noen som drømmer om å bli dronepilot.